Naar welke muziek luisteren 12 jarigen?

naar welke muziek luisteren 12 jarigen

Inhoudsopgave artikel

Als je ouder bent van een 12-jarige, ben je vast nieuwsgierig naar de muzieksmaak van je kind. Welke liedjes vinden zij leuk om naar te luisteren? In deze sectie gaan we hier dieper op in en ontdek je welke muziekstijlen en artiesten momenteel populair zijn bij 12 jarigen. Ook geven we suggesties van geschikte kindvriendelijke muziek waar ouders zich geen zorgen over hoeven te maken. Benieuwd naar hun muziekkeuze? Lees dan snel verder!

Populaire muziek voor 12 jarigen

Als het gaat om muziek voor 12-jarigen, zijn er altijd nummers die er bovenuit springen en naar blijven luisteren. Populaire muziekgenres zoals pop, hip hop, R&B en rock hebben allemaal hun eigen hits die deze jonge muziekliefhebbers aanspreken.

Dynamite van BTS, Bad Guy van Billie Eilish, Levitating van Dua Lipa en Mood van 24kGoldn zijn slechts enkele van de nummers die momenteel populair zijn onder 12-jarigen. Deze nummers staan altijd hoog op hun afspeellijsten en zijn favorieten op feestjes.

Daarnaast zijn er ook artiesten die vooral populair zijn bij 12-jarigen. Namen zoals Ariana Grande, Justin Bieber, Taylor Swift en Shawn Mendes zijn al jaren favoriet. Hun upbeat nummers, catchy refreinen en inspirerende teksten spreken deze jonge doelgroep aan.

Maar niet alleen hedendaagse muziek is populair bij 12-jarigen. Klassiekers zoals Don’t Stop Believing van Journey, I Want to Hold Your Hand van The Beatles en Thriller van Michael Jackson blijven nog steeds in trek.

Al deze nummers en artiesten zorgen ervoor dat 12-jarigen volop genieten van populaire muziek die bij hun leeftijd en interesses past.

Kindvriendelijke muziek voor 12 jarigen

Als ouder wil je ervoor zorgen dat de muziek die je kind luistert geschikt is voor hun leeftijd en niet vulgair of gewelddadig is. Gelukkig zijn er voldoende opties van kindvriendelijke muziek beschikbaar voor 12 jarigen. Hier zijn enkele suggesties:

1. Kinderen voor Kinderen

kindvriendelijke muziek voor 12 jarigenKinderen voor Kinderen is een populaire groep die zowel Nederlandse als Engelstalige nummers maakt. Hun liedjes zijn speciaal geschreven voor kinderen en bespreken thema’s zoals vriendschap, school en familie. Dit maakt hun muziek erg geschikt voor 12 jarigen.

2. K3

K3 is een meidengroep uit België en Nederland die al jaren populair is bij kinderen. Ze maken vrolijke, catchy liedjes met een positieve boodschap. K3’s muziek is geschikt voor alle leeftijden en zo ook voor 12-jarigen.

3. Bruno Mars

Bruno Mars is een Amerikaanse zanger met een breed repertoire aan nummers. Zijn liedjes zijn opzwepend en vaak erg dansbaar. Hoewel sommige nummers niet helemaal kindvriendelijk zijn, biedt Mars genoeg liedjes aan die wel geschikt zijn voor twaalfjarigen.

4. Taylor Swift

Taylor Swift is een populaire zangeres en songwriter. Ze heeft veel liedjes geschreven die gericht zijn op jongere leeftijdsgroepen. Haar liedjes zijn toegankelijk voor alle leeftijden en voor 12 jarigen zeker een favoriet.

Met deze suggesties van kindvriendelijke muziek kunnen ouders gerust zijn dat hun kind naar geschikte muziek luistert. Zo kan iedereen genieten van de muziek zonder zorgen.

Topnummers voor 12 jarigen

Luisteren naar muziek is een van de favoriete bezigheden van 12 jarigen. Het is dan ook geen verrassing dat ze altijd op zoek zijn naar de nieuwste, meest opwindende nummers om hun afspeellijsten aan te vullen.

Hier zijn enkele van de topnummers voor 12 jarigen:

 1. Levitating – Dua Lipa
 2. Drivers License – Olivia Rodrigo
 3. Peaches – Justin Bieber, featuring Daniel Caesar en Giveon
 4. Montero (Call Me By Your Name) – Lil Nas X
 5. Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

Andere nummers die momenteel populair zijn bij 12 jarigen zijn “Leave The Door Open” van Silk Sonic, “Kiss Me More” van Doja Cat ft. SZA, en “Good 4 U” van Olivia Rodrigo.

Zoek je naar een leuke aanvulling op de afspeellijst van je 12-jarige? Voeg deze topnummers toe en kijk hoe hun gezichten oplichten.

Muziekkeuze van 12 jarigen

De muzieksmaak van 12 jarigen is onderhevig aan verschillende invloeden en veranderingen. Tijdens deze fase van hun leven bevinden ze zich op een zoektocht naar identiteit en persoonlijkheid. De muziek die ze luisteren, speelt hierbij een belangrijke rol.

Peers hebben een aanzienlijke invloed op de muziekkeuze van 12 jarigen. Vaak luisteren ze naar dezelfde nummers als hun vrienden, omdat ze zich willen conformeren aan de groep en erbij willen horen.

Muziek is ook een manier voor 12 jarigen om hun emoties te uiten. Vaak luisteren ze naar liedjes die over onderwerpen gaan waar ze mee worstelen, zoals vriendjes, familie, school en zelfbeeld. Sommige liedjes kunnen ook een steun zijn bij het omgaan met moeilijke situaties of emoties.

Tot slot zijn populaire trends en artiesten van invloed op de muziekkeuze van 12 jarigen. Ze luisteren naar wat er op de radio komt en wat trending is op sociale media en andere platforms. Het kan gaan om zowel nieuwe als oudere nummers die ze interessant vinden.

“Muziek is voor mij een manier om mijn emoties te uiten. Ik luister graag naar liedjes waar ik me in kan herkennen en die me het gevoel geven dat ik er niet alleen voor sta.”

Favoriete artiesten van 12 jarigen

Wie zijn de favoriete artiesten van 12 jarigen? Er zijn tal van zangers en bands die populair zijn bij deze leeftijdsgroep. Een artiest die momenteel erg trendy is onder 12 jarigen is Billie Eilish. Deze jonge zangeres heeft een unieke stijl en haar muziek spreekt veel tienermeisjes aan.

Ook populaire bands als BTS, 5 Seconds of Summer en Little Mix zijn geliefd bij deze leeftijdcategorie. Opmerkelijk is dat veel 12 jarigen ook nog steeds klassiekers van The Beatles waarderen.

Wat deze artiesten met elkaar gemeen hebben, is dat hun muziekteksten vaak gaan over de emoties en problemen waarmee tieners te maken hebben. Ze voelen zich begrepen door de teksten en vinden troost in de muziek.

Trending muziek voor 12 jarigen

Ben je benieuwd naar de nieuwste muziektrends voor 12 jarigen? Lees dan snel verder! Een van de grootste trends van dit moment is de opkomst van K-Pop. Artiesten als BTS en BLACKPINK hebben de harten van vele 12 jarigen veroverd met hun catchy beats, kleurrijke choreografieën en stijlvolle videoclips. Maar ook Nederlandse artiesten blijven populair onder deze leeftijdsgroep. Denk bijvoorbeeld aan Davina Michelle, Snelle en Maan.

Een andere trend om in de gaten te houden is de opkomst van TikTok influencers die het maken van muziek onder de knie hebben. Zo heeft de Amerikaanse artieste Olivia Rodrigo met het nummer “drivers license” een gigantische hit gescoord dankzij het platform. Deze muziek ontdek je als eerste op social media en dan vooral op TikTok.

trending muziek voor 12 jarigen

Daarnaast zijn ook bepaalde muziekgenres aan een comeback bezig bij 12 jarigen, zoals 90’s muziek en disco. Nummers als “I will always love you” van Whitney Houston en “Stayin’ Alive” van de Bee Gees worden nog steeds gewaardeerd.

Klinkt dit allemaal als muziek in de oren van jouw 12-jarige? Dan is het zeker de moeite waard om eens samen naar deze artiesten en nummers te luisteren!

Beste muziekgenres voor 12 jarigen

De muzieksmaak van 12 jarigen is gevarieerd en kan erg uiteenlopen. Het is altijd een uitdaging om te bepalen welke muziekgenres het beste bij deze leeftijdscategorie passen. Het is belangrijk om te luisteren naar wat de voorkeur heeft van de kinderen zelf, maar ook om rekening te houden met wat geschikt is voor hun leeftijd.

Een van de beste genres voor 12 jarigen is popmuziek. Het is een toegankelijk en gemakkelijk genre om naar te luisteren. Popmuziek heeft ook vaak een positieve en vrolijke vibe, wat jongeren kan inspireren en motiveren.

Een ander genre dat populair is bij 12 jarigen is hiphop. Het combineert een ritmische beat met raps en vaak een coole attitude. Veel jongeren kunnen zich vinden in de teksten en identificeren zich met de artiesten.

Voor jongeren die geïnteresseerd zijn in instrumentale muziek, kan klassieke muziek een goede keuze zijn. Dit helpt hen niet alleen om hun muzieksmaak te ontwikkelen, maar het kan ook hun cognitieve en emotionele ontwikkeling ten goede komen.

Andere genres die geschikt kunnen zijn voor 12 jarigen zijn poprock, country en elektronische muziek. Het belangrijkste is om te blijven communiceren met de kinderen over wat hun favoriete muziekgenres zijn en hen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde en positieve relatie met muziek.

Welke liedjes zijn populair bij 12 jarigen?

De muzieksmaak van 12 jarigen verandert voortdurend, waardoor het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Op dit moment zijn er een aantal liedjes die enorm populair zijn bij deze leeftijdsgroep. Hieronder vind je een lijst met suggesties die gegarandeerd in de smaak zullen vallen:

 • “drivers license” van Olivia Rodrigo
 • “Save Your Tears” van The Weeknd en Ariana Grande
 • “De Overkant” van Suzan & Freek en Snelle
 • “Montero (Call Me By Your Name)” van Lil Nas X
 • “Leave The Door Open” van Silk Sonic (Bruno Mars en Anderson .Paak)
 • “Peaches” van Justin Bieber, Daniel Caesar, en Giveon
 • “Levitating” van Dua Lipa en DaBaby
 • “Good 4 U” van Olivia Rodrigo
 • “Kiss Me More” van Doja Cat en SZA
 • “Astronaut In The Ocean” van Masked Wolf

Deze liedjes zijn momenteel erg populair bij 12 jarigen en staan hoog in de hitlijsten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat smaken kunnen verschillen en dat het altijd goed is om te luisteren naar wat jouw kind leuk vindt.

FAQ

Naar welke muziek luisteren 12 jarigen?

12 jarigen luisteren naar verschillende soorten muziek, afhankelijk van hun persoonlijke smaak en voorkeuren. Populaire muziekgenres voor deze leeftijdsgroep zijn pop, hip-hop, R&B, EDM en rock.

Wat zijn de populairste nummers voor 12 jarigen?

Op dit moment zijn enkele populaire nummers onder 12 jarigen onder andere “Blinding Lights” van The Weeknd, “Dance Monkey” van Tones and I, “Savage Love” van Jawsh 685 en Jason Derulo, en “Don’t Start Now” van Dua Lipa.

Welke artiesten zijn favoriet bij 12 jarigen?

Enkele favoriete artiesten van 12 jarigen zijn Billie Eilish, Ariana Grande, Justin Bieber, Taylor Swift en BTS.

Welke muziekgenres zijn het meest geschikt voor 12 jarigen?

De muziekgenres die over het algemeen goed aansluiten bij de muzieksmaak van 12 jarigen zijn pop, hip-hop, R&B en EDM.

Wat zijn enkele kindvriendelijke liedjes voor 12 jarigen?

Enkele kindvriendelijke liedjes voor 12 jarigen zijn “Count on Me” van Bruno Mars, “Happy” van Pharrell Williams, “Roar” van Katy Perry en “Can’t Stop the Feeling!” van Justin Timberlake.

Wat zijn de nieuwste muziektrends voor 12 jarigen?

Op dit moment zijn enkele van de nieuwste muziektrends onder 12 jarigen TikTok-hits, K-pop en opkomende jonge artiesten zoals Olivia Rodrigo.

Hoe maken 12 jarigen hun muziekkeuze?

De muziekkeuze van 12 jarigen wordt sterk beïnvloed door hun vrienden, sociale media en de muziek die op dat moment populair is. Ze ontwikkelen hun smaak door te luisteren naar wat ze leuk vinden en zich te laten inspireren door anderen.

Welke liedjes zijn momenteel populair bij 12 jarigen?

Enkele liedjes die momenteel populair zijn bij 12 jarigen zijn “Good 4 U” van Olivia Rodrigo, “Levitating” van Dua Lipa, “Peaches” van Justin Bieber, en “Montero (Call Me By Your Name)” van Lil Nas X.

Welke muziekgenres kunnen 12 jarigen interesseren?

12 jarigen kunnen interesse tonen in verschillende muziekgenres, zoals pop, rock, hip-hop, R&B, EDM en alternatieve muziek. Het hangt allemaal af van hun persoonlijke smaak en voorkeuren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest